Contact me:

Blog

bröllop på bohus malmön

Whimsical archipelago wedding at Bohus Malmön // Astrid & David

bröllop på bohus malmön

Astrid & Davids bröllop på Bohus-Malmön

Min helg på västkusten. Bröllop på Bohus-Malmön. När Astrid ringde dagen efter jag publicerat T & J’s bröllop och bokade mig för deras bröllop den 4e juli hade jag aldrig besökt västkusten, jag hade aldrig hört talas om ön och jag hade inga andra bröllop bokade för 2015. När vi hade pratat visste jag att det skulle bli bra. Jag visste inte hur bra men magkänslan sa mig att jag hade tur. Jag tror att jag behövt säga nej till minst 10 par som frågat om 4e juli i år. Det var utan tvekan det mest populära datumet bland mina förfrågningar. Att jag skulle fota Astrid & David var därför ingen självklarhet från början. De hann helt enkelt först.

När jag satt på tåget från Stockholm på fredagen hade jag höga förväntningar. Vi hade redan hunnit provfota och som ni kanske minns var jag euforisk efter den fotograferingen. Jag kom fram till Munkedal där jag fick stifta bekantskap med Kelle & Håkan – Astrid & Davids pappor som så gästvänligt hämtade mig och andra gäster vid tåget för att ta oss ut till ön. Jag checkade in på härliga bohus-malmöns pensionat och gick en promenad för att utforska ön innan grillkvällen skulle starta vid sjöbodarna. Jag kunde inte sluta gapa. Jag fick seriöst nypa mig i armen för att förstå att detta är mitt jobb. Jag promenerar runt i denna natur med min kamera, bara njuter, och imorgon får jag ha några av världens vackraste människor framför kameran i denna miljö.

Morgonen startade med lite organiserat kaos då vi glömmer slöjan som ska med till frisören, vi får köra i racerfart tillbaka till pensionatet för att inte missa färjan. David ser sömndrucken på oss och vi inser att det bara var tur att han märkte att det låg något i rummet som vi kanske skulle ha. Väl över på fastlandet på väg mot Hunnebostrand krockar Astrid nästan med ett rådjur och hennes pappa hör med fasa i telefonen hur vi alla tjejer skriker när vi utbryter “det kommer alltid ett till”. Denna nära-döden upplevelse stärker nog ändå bandet mellan oss allihop och vi tar en snabb men god frukost på det lokala bageriet. När allt jobb var klart hos frisören och en fantastisk räksallad inhandlad vid hamnen körde denna gång jag bilen som absolut inte fick missa färjan. Vi kommer fram till färjeläget och inser att det är en gigantisk kö och vi missar kanske vår plats. Astrid ger mig order att köra fram till början av kön och alla tjejer går ut i bara underkläder och liten morgonrock och vinkar till bilarna längst fram och förklarar att hon ska gifta sig idag. Vi måste med färjan! Chauffören till bil nr 2 frågar vart hon har brudgummen. Astrid säger med förtvivlan i rösten – han är på andra sidan! Bilen låter oss åka på först.

Ett annat fantastiskt minne från dagen är när vi fotat porträtten och Astrid & David ska ta flakmoppen tillbaka till Folkets hus och minglet. Jag åker i förväg och efter en stund anländer de. Däremot berättar David inför alla gäster hur de fick hjälp av 10-15 ungdomar att putta igång moppen. De fick tvärstopp mitti vägen och de försöker sparka igång den igen. När de närmat sig Folkets hus har han upptäckt att han haft handbromsen i hela tiden.

Hela helgen på Bohus-Malmön var som en dröm. I kyrkan kunde David inte vänta på att få säga Ja och mycket skratt bröt ut när hans svar kommer en halv sekund lite för fort. Likaså deras första kyss blir en intensiv x 2 med mycket skratt. Efteråt berättar både David och Astrid för mig att de inte minns att jag stod där framme. Båda deras föräldrar talar om för mig att de uppskattade så mycket att de kunde få vara gäster denna helg utan att oroa sig för att föreviga dagen i bilder. De visste att jag var där för det. Det är helt klart den finaste gåva jag kan få ge. Att familj och vänner är närvarande. Att få ge dem lugn och ro i vetskapen att jag finns där för att föreviga. Och att de dessutom litar på mig att göra det. Denna helg var höjdpunkten av min sommar 2015. Astrid, David och era familjer och vänner kommer alltid finnas kvar i mitt minne och jag kommer alltid vara er tacksam för er gästvänlighet, tacksamhet och hur speciella människor ni alla är. Tack.

Vi kommer aldrig kunna TACKA dig nog för att du var med och förevigade vår dag. Det betyder så otroligt mycket, fina människa. Du tillhör oss och vår familj och har fått en alldeles egen fin plats i våra hjärtan!

– Astrid & David, 2015.

bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön06bohusmalmön07bohusmalmön08bohusmalmön09bohusmalmön10bohusmalmön11bohusmalmön12bohusmalmön13bohusmalmön14bohusmalmön15bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön19bohusmalmön20

bröllop bohus-malmön

bröllop bohus malmönbohusmalmön23bohusmalmön24bröllop bohus malmön

bröllop bohus-malmön

bröllop bohus malmönbröllop bohus malmön

bröllop bohus-malmön

bröllop bohus malmönbohusmalmön31

bröllop bohus-malmön

bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön41bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön44bohusmalmön45bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön50bohusmalmön51bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön54bohusmalmön55bohusmalmön56bröllop bohus malmönbohusmalmön58bohusmalmön59bohusmalmön60bröllop bohus malmönbohusmalmön62bröllop bohus malmönbohusmalmön64bröllop bohus malmönbohusmalmön66bohusmalmön67bohusmalmön68bohusmalmön69bohusmalmön70bohusmalmön71bohusmalmön72bohusmalmön73bohusmalmön74bohusmalmön75bröllop bohus malmönbohusmalmön77bohusmalmön78bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmön

bröllop bohus-malmön

bröllop bohus malmönbohusmalmön90bohusmalmön91bohusmalmön92bröllop bohus malmönbohusmalmön94bohusmalmön95bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön99bohusmalmön100bohusmalmön101bohusmalmön102bohusmalmön103bohusmalmön104bohusmalmön105bohusmalmön106bohusmalmön107bohusmalmön108bohusmalmön109bohusmalmön110bohusmalmön111bohusmalmön112bröllop bohus malmönbohusmalmön114bohusmalmön115bröllop bohus malmönbohusmalmön117bohusmalmön118bröllop bohus malmönbohusmalmön120bohusmalmön121bohusmalmön122bohusmalmön123bröllop bohus malmönbohusmalmön125bohusmalmön126bohusmalmön127bohusmalmön128bohusmalmön129bröllop bohus malmönbohusmalmön131bohusmalmön132bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön135bröllop bohus malmönbröllop bohus malmönbohusmalmön138bohusmalmön139bohusmalmön140bröllop bohus malmönbohusmalmön142bohusmalmön143bohusmalmön144bohusmalmön145bohusmalmön146bröllop bohus malmönbohusmalmön148bohusmalmön149bohusmalmön150bohusmalmön151bohusmalmön152bohusmalmön153

Written by:

Photographer in Stockholm since 2008 - I work with families and wedding couples all over Sweden and the World.

Leave a comment

*