Contact me:

Blog

bröllop toscana

Personligt bröllop i Toscana // Elin & Alex

Elin och Alex bröllopshelg i Toscana

 

Plats: Villa S. Andrea, Chianti

Brudklänning: By Malina Bridal

Brudgummens klädsel: Tiger of Sweden

Ringar: Josefin Cummings

Catering: Class Ricevimenti

Jag och Italien hade aldrig matchat ihop oss. På något sätt kände jag det som att jag visste det mesta om Italien, bara genom att ha ätit på italiensk restaurang. Ingenting kunde vara mer felaktigt.

Elin var brudtärna åt Astrid. Jag hade hängt med Elin en hel helg på Bohus-Malmön juni 2015. På något sätt tyckte jag att jag visste det mesta om Elin, bara genom en helg. Men ingenting kunde vara mer felaktigt.

Elin och Alex bjöd med mig till Italien och sen dess har jag varit fast. I båda parter – Italien + Elin & Alex = sant. Ni visade mig vad det handlar om på riktigt. Det familjära. Det intima. Livsnjutarmat. Vin. Oliver. Frukost ute i solsken. Långbord i trädgården med solnedgången som utsikt över vinrankorna. Nära relationer och tårar som aldrig kan torka.


De två bröllop jag har fotograferat utomlands under 2018 har kommit att betyda väldigt mycket för mig på ett personligt plan. I båda fallen har det handlat om familjen. Och till de familjemedlemmar som inte längre finns hos oss. Hur det på en bröllopsdag kan bli så tydligt. Såren är färska och tårarna rinner. När jag då står där blir det bara så tydligt varför jag står där. För att livet inte bara handlar om glädjeskutt, asgarv och spex. Livet kan också vara rå smärta och ångest. Livet ÄR det även på en bröllopsdag. Jag har ofta tänkt att det handlar om glädje. Fånga glädje. Men glädjen kan också innebära smärta. Och att få dokumentera den på ett respektfullt sätt för generationerna framåt är vad det handlar om.


Läs mer om Elin och Alex planering av deras destinationsbröllop på bröllopsbloggen Sisters in Law.


Matilda fångar allt från den minsta skrattrynka i en fasters ögonvrå till hjärtepirret hos bruden när brudgummen kramar hennes hand lite extra under ceremonin. Det i kombination med att Matilda är en väldigt varm och jordnära person gjorde det omöjligt för oss att tänka på någon annan fotograf än henne. Vi är SÅ glada över att Matilda var med oss under helgen, som en del av vår familj.

Written by:

Photographer in Stockholm since 2008 - I work with families and wedding couples all over Sweden and the World.

Leave a comment

*